Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vrh A - komentář k narození a kde najdete fotky

3. 1. 2013

Je to nádhera štěňátka jsou na světě !!!!! - nakonec byla jen dvě - kluk a holka  - v úterý odpoledne (5.2.2013), to třetí, které pan doktor viděl, byl asi nějaký Bludný Holanďan. Jen teď nemám čas psát něco víc, je to má první zkušenost a jsem z toho, mírně řečeno, vyjukaná  . A pár starostí kolem toho také bylo, tak až bude za pár týdnů zase trošku víc času, tak to celé sepíšu do rubriky k vrhu A - jak to bylo se štěňátky . 

Teď bude po celou štěněcí dobu pokračování formou fotografií - viz FOTOALBUM/ŠTĚŇÁTKA... - u všech fotografií jsou  komentáře, stačí foto kliknutím zvětšit nebo spustit prezentaci  (na víc asi nebude čas - ale budu se snažit, aby u fotek  bylo alespoň trochu zábavné čtení).

Fenečka už má dokonce připravený nový domov i jméno, které jí vybrali její budoucí páníčci  - Athéna.

Pejsek se jmenuje Arion a už má taky svou budoucí paničku. Na svět vykoukl první a i na téhle fotografii už to má nasměrované někam do světa.

dscn0100.jpg

Tak ve čtvrtek 24.ledna pan doktor Valeš znovu prozkoumal Barbušino bříško a štěňátka budou opravdu tři.

Dvě uviděl hned a to třetí ne a ne najít - kam se schovalo? Nakonec ho našel o něco výš, kousíček stranou od sourozenců. Že by se ta dvě víc mlela a tohle chtělo trošku klidu ? 

Jediná potíž je v tom, že jsou nešikovně nastavená - nožičky ven jako první - snad to Barbucha zvládne...... No a já čtu pilně odbornou literaturu - ne, že bych si myslela, že Barbušce při porodu nějak výrazně pomůžu, ale uklidňuje mě to, že vím alespoň něco. 

A Barbucha  pěkně přibírá na váze, tak akorát - začínala na 6,65, před týdnem měla 7,1 a teď 7,5. Ještě pořád vesele běhá, jen hlídáme skákání a prudké brždění, a když trošku pocvičíme, aby taky zaměstnala hlavičku, tak to taky nejsou žádné šílené kousky.  

HURÁ HURÁ TŘIKRÁT SLÁVA - POVEDLO SE  :-)  ŠTĚŇÁTKA BUDOU !!!

Dnes (3.1.2013) jsme byly s Barbuchou na vyšetření u pana doktora Valeše, kterého nám  doporučila  jedna  naše psí kamarádka - chovatelka Jarka Zahradníková - že prý je na SONO vyšetření naprosto nepřekonatelný....tak jsme ji poslechly a dobře jsme udělaly.

Štěňátka prý budou určitě tři, ještě viděl jedno další, ale připadalo mu pouzdříčko spíš prázdné - tak si myslí, že se  vstřebá. Což je na jednu stranu  škoda, ale jinak je to možná pro Barbuchu tak akorát - sama je spíš drobnější, tak jestli budou tři zdravá štěňátka, bude to nádhera.  Ale prý můžeme přijít ještě kolem 24.ledna a dozvíme se, jak to s tím čtvrtým zárodečkem dopadlo...

A taky si myslí, že se štěňátka pohrnou ven o něco později, než jsem čekala - spíš až kolem osmého února, já počítala tak se čtvrtým, ale kdyby měl pravdu, bylo by to pro mne časově mnohem lepší - vyšlo by to na jarní prázdniny a ten první týden bych měla pejsátka i Barbuchu pěkně pod dohledem. Tak jsem fakt zvědavá, jak to nakonec dopadne. Ale nejdůležitější je, aby byla celá rodninka včetně mamči zdravá a silná a všechno šlo, jak má. Tak nám držte palce  :-)